NovostiPriopćenje predsjednika HDDU-a

04. veljača 2015.

Priopćenje predsjednika HDDU-a

Poštovane kolegice i kolege, članovi HDDU-a!

Sukladno obrazloženju koje sam dao Upravnom odboru HDDU-a i koji ga je u cijelosti prihvatio, a vezano uz moj daljnji angažman u funkciji  predsjednika HDDU-a, donio sam odluku da zbog velike vremenske zauzetosti na poslu ravnatelja GDK "Gavella", odstupim s dužnosti predsjednika HDDU-a.

Funkcija predsjednika HDDU-a je volonterska, ali zahtjeva puni angažman i predanost u brojnim i različitim aktivnostima Društva koje ima preko 1.000 članova. Stoga sam mišljenja da bi u paralelnom obavljanju dviju funkcija, bez obzira što formalno-pravno ne postoji sukob interesa, HDDU kao institucija i krovna strukovna udruga bilo zakinuto. Budući da ne želim da na bilo koji način sve aktualne i/ili buduće aktivnosti HDDU-a budu usporene ili neadekvatno provedene, smatram svojom dužnošću i moralnom obavezom postupiti prema gore navedenoj odluci.

Sukladno čl.22. Statuta, ovog tjedna će biti raspisan natječaj za predsjednika HDDU-a koji će biti biran na rok do isteka započetog mandata (listopad, 2017.g.) te će se nakon propisane izborne procedure, sazvati objedinjena redovna i izborna sjednica Skupštine HDDU-a (radi uštede na troškovima i organizaciji dvije zasebne sjednice  koje bi se održale u kratkom vremenskom razmaku).

Sve do izbora novog predsjednika te verifikacije istog pri Gradskom uredu za opću upravu, odgovorno i profesionalno ću nastaviti ispunjavati sve svoje dužnosti i obnašati funkciju predsjednika HDDU-a na koju su me izabrali zastupnici na sjednici izborne Skupštine 28. listopada 2013.g.

Svima zahvaljujem na iskazanom povjerenju i podršci te se nadam da će razlozi mog odstupanja biti prihvaćeni u dobroj vjeri i na dobrobit daljnjeg rada i razvoja HDDU-a i svih njegovih članova.

S poštovanjem,
Boris Svrtan