Novosti

 • 06. travanj 2020.

  COVID19 Mjere Ministarstva kulture za pomoć kulturnom sektoru i kreativnim industrijama s naglaskom na samostalne umjetnike i sve kulturne djelatnike bez stalnih prihoda

  Dana, 12.ožujka, 2020. predsjednica HDDU-a, Perica Martinović, uputila je poziv Ministarstvu kulture za pomoć samostalnim umjetnicima bez stalnih prihoda u novonastalnoj situaciji s COVIDOM19 na što je Ministarstvo kulture pozitivno odgovorilo. Kulturni život je stao, kao i ostale djelatnosti, ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Osim toga Zagreb je pogodio snažan potres. Ministarstvo kulture u koordinaciji s umjetničkim strukovnim udrugama u Hrvatskoj, Vladom RH i drugim resornim ministarstvima, te Ministarstvima kulture širom EU, krenulo u formiranje i poduzimanje mjera koje će ublažiti trenutnu situaciju na tržištu rada kulturnih djelatnika, ali i drugih mjera kako bi se u novim okolnostima nastavio kulturni život u Hrvatskoj. U linku dolje možete pronaći detaljnije o navedenim mjerama.

  opširnije

 • 19. ožujak 2020.

  Hrvatska poruka za Svjetski dan kazališta

  U povodu obilježavanja Svjetskog dana kazališta, 27. ožujka 2020.g., Hrvatsko društvo dramskih umjetnika organiziralo je pisanje hrvatske poruke dodijelivši tu čast Siniši Popoviću, glumcu, nacionalnom prvaku Drame HNK u Zagrebu.

  opširnije